Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Λάθος το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ – Να ακυρωθεί

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Λάθος το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ – Να ακυρωθεί
Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρω στους αξιωματούχους των Κούρδων του Ιράκ είπε ο Cavusoglu
Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση των Κούρδων του Ιράκ να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράκ.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ιρακινό ομόλογο του στη Βαγδάτη ο Cavusoglu υποστήριξε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι λανθασμένη και πρέπει να ακυρωθεί.
Μάλιστα ο Cavusoglu είπε πως αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στους αξιωματούχους των Κούρδων του Ιράκ με τους οποίους αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας στο Erbil, στο βόρειο Ιράκ.
Σημειώνεται ότι οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν εξαγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017 για την ανεξαρτησία τους από το Ιράκ και για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους ενώ προγραμματίζουν και τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Πρόκειται για μια προοπτική, την οποία «τρέμει» η Τουρκία καθώς φοβάται ότι τυχόν ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο βόρειο Ιράκ θα έχει ραγδαίες εξελίξεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Άλλωστε ο Cavusoglu σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως το ενδεχόμενο αυτό θα κάνει την κατάσταση στην περιοχή χειρότερη ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το σενάριο του εμφυλίου πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά της ανεξαρτητοποίησης των Κούρδων του βόρειου Ιράκ έχουν ταχθεί τόσο η Τουρκία όσο και το Ιράν, οι ΗΠΑ και η Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης