Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Να καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο

Merkel: Να καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο
Η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη διαμάχη της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, είπε η Merkel
Μία στρατιωτική αναμέτρηση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να αποφευχθεί τόνισε σήμερα (23/8) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η Γερμανία, πρόσθεσε η Merkel, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη διαμάχη της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ.
«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις προσπάθειες, που θα πρέπει να καταβάλλουν τόσο η Γερμανία, όσο και η ΕΕ.
«Δεν μπορούμε απλά να επιμείνουμε στην ανάγκη εξεύρεσης μίας διπλωματικής λύση και να μην αναλαμβάνουμε δράση» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και εκ νέου υποψήφια για τη διακυβέρνηση του γερμανικού κράτους στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt.
Η Merkel, η οποία αναμένεται να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές τόνισε ότι χώρες της ΕΕ όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ανεύρεση ειρηνικής λύσης στην αντιπαράθεση της κορεατικής χερσονήσου, όπως έπραξαν στις συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης