Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Προδοσία για τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, οι ευρωπαϊκές διατάξεις για τα εργασιακά

Macron: Προδοσία για τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, οι ευρωπαϊκές διατάξεις για τα εργασιακά
 Η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων δεν αποσκοπεί να δημιουργήσει έναν αγώνα δρόμου προς τα κάτω, είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Αυστηρή κριτική στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εργασιακά θέματα άσκησε σήμερα (23/8) από την Αυστρία ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα ισχύοντα για τους «αποσπασμένους εργαζόμενους», δηλαδή όλων όσοι μετακινούνται σε άλλο κράτος – μέλος προκειμένου να εργαστούν, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για «προδοσία των θεμελιωδών αρχών της ΕΕ.
«Η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων δεν αποσκοπεί να δημιουργήσει έναν αγώνα δρόμου προς τα κάτω όσον αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα», ανέφερε ο Macron σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό καγκελάριο Christian Kern.
Η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, σημείωσε ο Macron, ζητώντας μεταρρυθμίσεις, που θα προστατεύουν καλύτερα τους ευρωπαίους πολίτες από την παγκοσμιοποίηση.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος τον Σεπτέμβριο 2017 θα παρουσιάσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη σε χώρες της κεντρικής και ανατολής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης