Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο ενδιαφέρον της Lufthansa για την εξαγορά της Niki, θυγατρικής της Air Berlin

Επίσημο ενδιαφέρον της Lufthansa για την εξαγορά της Niki, θυγατρικής της Air Berlin
Η Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη μετά την αίτηση πτώχευσης
Το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας Niki της Air Berlin και άλλων περιουσιακών στοιχείων του υπό πτώχευση αερομεταφορέα εκδήλωσε επίσημα η Lufthansa, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
Η Air Berlin, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της χάρη στο ενδιάμεσο δάνειο των 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη μετά την αίτηση πτώχευσης, καθώς ο κύριος μέτοχός της η Etihad Airways, αποφάσισε να διακόψει τη χρηματοδότηση προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία.
Θέλγητρο για τους υποψήφιους αγοραστές της Air Berlin είναι οι εσωτερικές γραμμές της εταιρείας αλλά και οι θέσεις προσγείωσης και απογείωσης, που διαθέτει στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ενός εκ των σημαντικότερων της Γερμανίας.
Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε νωρίτερα το 2017, η Air Berlin μετέφερε δρομολόγια σε τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία και την Ελλάδα στην εταιρεία Niki με έδρα την Αυστρία, που ιδρύθηκε από τον πρώην οδηγό της F1 , Niki Lauda.
Οι αναλυτές στην Goodbody εκτιμούν ότι η αγορά της Niki θα ενίσχυε τη θέση της Lufthansa εναντίον της Ryanair σε τέτοιες διαδρομές.
Για το 2017, ο όμιλος Lufthansa, συμπεριλαμβανομένης της Eurowings, έχει μερίδιο αγοράς περίπου 22,4% στις γραμμές Γερμανίας-Ισπανίας, έναντι 16,4% της Ryanair.
Θεωρείται απίθανο η Lufthansa να καταφέρει να εξαγοράσει αγοράσει ολόκληρη την Air Berlin για λόγους ανταγωνισμού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary, έκανε γνωστό χθες (22/8) πως η εταιρεία του θα ενδιαφερόταν για την εξαγορά της Air Berlin αλλά δεν έχει προσκληθεί στη διαδικασία, εκτιμώντας πως η δομή των διαπραγματεύσεων είναι ευνοϊκή για τη Lufthansa.
Τη διαδικασία επέκρινε και ο Γερμανός επενδυτής Hans Rudolf Woehrl, λέγοντας πως δεν του έχει ζητηθεί να υποβάλλει προσφορά ενώ η EasyJet δεν έχει αποφασίσει, εάν θα υποβάλλει προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης