Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή του Jackson Hole - Οριακή άνοδος για τον FTSE 100

Απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή του Jackson Hole - Οριακή άνοδος για τον FTSE 100
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,5%
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (23/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μόνη την αγορά του Λονδίνου να καταφέρνει να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, εν μέσω ενός γενικότερου αρνητικού επενδυτικού κλίματος, αλλά και εν αναμονή του τραπεζικού συμποσίου στο Jackson Hole, που ξεκινά αύριο (24/8).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,45%, στις 12.174,30 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε μόλις κατά 0,01% υψηλότερα, στις 7.382,65 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,32% κι έκλεισε στις 5.115,39 μονάδες.
Ο κλάδος με τη χειρότερη επίδοση ήταν οι μετοχές ΜΜΕ, καταγράφοντας απώλειες άνω του 2,7%, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η WPP, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία στον κόσμο, μείωσε τις προοπτικές της για τις συνολικές πωλήσεις του έτους, καθώς μια πτώση στη ζήτηση από πελάτες καταναλωτικών αγαθών και οι αδύναμες συναλλαγές με τις ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει η εταιρεία τους στόχους α’ εξαμήνου 2017.
Η μετοχή της εταιρείας «βούλιαξε» κατά 11%.



Ο ταξιδιωτικός κλάδος σημείωσε επίσης απώλειες, κλείνοντας σχεδόν κατά 1,5% χαμηλότερα, καθώς δυσκολεύεται ακόμη να ανακάμψει από τις ζημίες που ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα.
Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες αποδόσεις ήταν εκείνες των αεροπορικών εταιρειών Ryannair και Easyjet, που σημείωσαν πτώση 2,2% και 1,7% αντίστοιχα.
Οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τα θετικά στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης, που είχε τον καλύτερο μήνα των τελευταίων 6,5 ετών τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.
Ειδικότερα, ο προσωρινός σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε τον Αύγουστο στις 55,8 μονάδες, από 55,7 τον Ιούλιο, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης από τον Απρίλιο του 2011.
Παράλληλα, θετικά ήταν τα στοιχεία και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, που έδειξαν μια ελαφριά άνοδο κατά 0,2%, στο -1,5, για τον Αύγουστο του 2017.
Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στο συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, που ξεκινά αύριο (24/8).
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, είναι μεταξύ των κύριων ομιλητών της Παρασκευής (25/8), με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης