Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Δεν πτοούμαστε από τις απειλές του Trump για το τέλος της NAFTA

Καναδάς: Δεν πτοούμαστε από τις απειλές του Trump για το τέλος της NAFTA
«Αυτό είναι ένα χαρτί, που γνωρίζαμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έπαιζε κατά πάσα πιθανότατα», είπε Καναδός αξιωματούχος
Μετά το Μεξικό και ο Καναδάς δηλώνει ότι, δεν πρόκειται να τον πτοήσουν οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, περί κατάργησης της NAFTA.
Μάλιστα, Καναδός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι, η κυβέρνησή του ανέμενε, πως η επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική θα είχε και στιγμές έντασης.
«Αυτό είναι ένα χαρτί, που γνωρίζαμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έπαιζε κατά πάσα πιθανότατα, δεν πρόκειται να μετακινηθούμε καθόλου από τις θέσεις μας», σημείωσε ο Καναδός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της NAFTA το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (19-20/8).
Νωρίτερα σήμερα (23/8) και το Μεξικό απέδωσε σε διαπραγματευτική τακτική τις δηλώσεις Trump για τον τερματισμό της NAFTA.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Luis Videgaray έκανε λόγο για κινήσεις τακτικής του προέδρου των ΗΠΑ, που δεν πρόκειται να ανησυχήσουν τη χώρα του.
«Διαπραγματεύεται με το ιδιαίτερο στυλ του», δήλωσε ο Videgaray αναφερόμενος στον Trump.
«Τα σχόλια δεν ήταν μια έκπληξη, ούτε θα φοβίσουν το Μεξικό», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης