Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Ο Trump αξίζει τον σεβασμό μας, καθώς είναι δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ

tags :
Merkel: Ο Trump αξίζει τον σεβασμό μας, καθώς είναι δημοκρατικά εκλεγμένος  πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε την ισχύ των σχέσεων της Γερμανίας με τις ΗΠΑ παρά τις διαφορές μεταξύ Βερολίνου - Ουάσιγκτον 
Τον προσήκοντα σεβασμό στο πρόσωπο του Donald Trump, καθώς είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε να επιδεικνύεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ακόμα και αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη
Η Merkel αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις των αντιπάλων της Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου να αντισταθεί στην απαίτηση του Trump προς τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την Άμυνα.
Αντιθέτως, επισήμανε την ισχύ των σχέσεων της Γερμανίας με τις ΗΠΑ παρά τις διαφορές μεταξύ Βερολίνου - Ουάσιγκτον σε θέματα πολιτικής.
«Στη περίπτωση του προέδρου των ΗΠΑ, όποιες διαφορές κι αν ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ μας, αναγνωρίζω ότι επικράτησε σε μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση.
Δεν του προσφέρθηκε η νίκη σε ασημένιο πιάτο» τόνισε σε συνέντευξή της στη Handelsblatt.
«Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης