Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Μόλις το 2% των Αμερικανών πολιτών θα περνούσε το τεστ του Trump για τη μετανάστευση

tags :
NYT: Μόλις το 2% των Αμερικανών πολιτών θα περνούσε το τεστ του Trump για τη μετανάστευση
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου στη Γερουσία λένε ότι το σύστημά τους, με βάση τα συστήματα αξιών που χρησιμοποιούνται από τον Καναδά και την Αυστραλία, θα έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο ανταγωνιστικές
Μόλις το 2% των Αμερικανών πολιτών θα περνούσαν το τεστ της κυβέρνησης Donald Trump, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της να "κόψει" τη μετανάστευση στις ΗΠΑ στο μισό.
Αυτό υποστηρίζουν οι New York Times, αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο με τίτλο "Raise Act", το οποίο στοχεύει στο να μειώσει δραστικά το ποσοστό των ατόμων που έρχονται στις ΗΠΑ μέσω των οικογενειακών δεσμών.
Το ν/σ θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο σε δεξιότητες που θα βαθμολογεί τους αιτούντες, με βάση ε παράγοντες όπως η ηλικία, η εκπαίδευση, το εισόδημα, οι προοπτικές απασχόλησης και η επάρκεια στα αγγλικά τους.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου στη Γερουσία λένε ότι το σύστημά τους, με βάση τα συστήματα αξιών που χρησιμοποιούνται από τον Καναδά και την Αυστραλία, θα έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο ανταγωνιστικές.
Εάν περάσει, θα αντικαταστήσει τα πρότυπα που καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση του Johnson.
Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου, οι Γερουσιαστές Tom Cotton και David Perdue, λένε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθούσε την Αμερική να στραφεί προς μια πιο οικονομικά προσανατολισμένη μεταναστευτική πολιτική.
Αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλο βαθμό προσανατολισμένη στην οικογένεια.
Το 2015, 64% των νέων κατόχων πράσινων καρτών ήταν είτε άμεσοι συγγενείς είτε οικογενειακά μέλη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετανάστευσης.
Μόνο το 14% αυτών των κατόχων πράσινης κάρτας εκδόθηκε χάρη στη μεσολάβηση εργοδοτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης