Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα για την έρευνα των ΗΠΑ στο εμπόριο: Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τα συμφέροντα μας

tags :
Κίνα για την έρευνα των ΗΠΑ στο εμπόριο: Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τα συμφέροντα μας
Για μονομερείς κινήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας της Κίνας
Την θέση ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών απέναντι στην έρευνα που αρχίζουν κατόπιν εντολής του Donald Trump οι ΗΠΑ για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας διατύπωσε το υπουργείο Εργασίας της Κίνας.
«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα μας και τα συμφέροντα των εταιρειών μας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας της Κίνας, Gao Feng, ο οποίος έκανε λόγο για μονομερείς ενέργειες από την πλευρά των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας, το υπουργείο Εργασίας είχε αντιδράσει έντονα στην αμερικανική έρευνα, εκφράζοντας τη βαθιά δυσαρέσκεια του για αυτές τις ενέργειες, τις οποίες είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνες».
Ο Gao Feng, όπως μεταδίδει το Reuters,  υποστήριξε ότι η στήριξη της Κίνας στις ξένες επενδύσεις των κινέζικων εταιρειών δεν αλλάζει, τονίζοντας πάντως ότι θα ενισχυθεί η επίβλεψη των συμφωνιών και θα δοθεί προτεραιότητα στα projects που σχετίζονται με την πρωτοβουλία «Belt and Road» της Κίνας.
«Θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα διαχείρισης των επενδύσεων στο εξωτερικό» είπε ο Gao, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κίνα θα προωθήσει και σχετική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης