Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτική άσκηση - μαμούθ ετοιμάζει η Ρωσία - Παράλληλη άσκηση και από το ΝΑΤΟ

tags :
Στρατιωτική άσκηση - μαμούθ ετοιμάζει η Ρωσία - Παράλληλη άσκηση και από το ΝΑΤΟ
"Παιχνίδια πολέμου" επί ευρωπαϊκού εδάφους
Δύο αμεριακανικά βομβαρδιστικά Β-1 και ένα Β-52 κατέφτασαν ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ετήσια στατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, μέχρι και 100.000 στρατιωτικοί θα συμμετέχουν στην άσκηση Zapad 17, που θα λάβει χώρα στη Λευκορωσία, στο Καλίνινγκραντ και στη Ρωσία.
Η Μόσχα, όμως, αναφέρει ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σημαντικά μικρότερος.
Η άσκηση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, εν μέσω τεταμένου κλίματος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Από την άλλη, όπως αναφέρει το CNN, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1 και ένα B-52 Stratofortress κατέφθασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο μιας ετήσιας άσκησης (Ample Strike 2017), η οποία θα λάβει χώρα λίγο πριν τη ρωσική άσκηση, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, στην Τσεχία.
Συνολικά στην άσκηση αυτή θα συμμετέχουν πάνω από 30 αεροπλάνα, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από οκτώ χώρες του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιήσουν και βολές με πραγματικά πυρά.
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η μεγαλύτερη δική του άσκηση φέτος, Trident Javelin 17 (8-17 Νοεμβρίου) θα περιλαμβάνει 3.000 στρατιωτικούς, ανοίγοντας τον δρόμο για την Trident Juncture 2018 του χρόνου, που θα περιλαμβάνει περίπου 35.000.

















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης