Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Short θέσεις αξίας 22 δισ. δολαρίων στην μετοχή της Alibaba - Τι περιμένουν οι κερδοσκόποι

tags :
Business Insider: Short θέσεις αξίας 22 δισ. δολαρίων στην μετοχή της Alibaba - Τι περιμένουν οι κερδοσκόποι
Η μετοχή της  Alibaba έχει φτάσει καταγράψει κέρδη πάνω από 90% μέσα στο 2017 και έχει φτάσει στα 169,05 δολάρια με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει χιλιάδες οπαδούς, που ανάμεσά τους βρίσκονται σημαντικοί διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και το μερίδιο του λέοντος από τους στρατηγικούς αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία.
Ωστόσο όπώς συμβαίνει συνήθως με κάτι άκρως επιτυχημένο, ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αποκτήσει και φαντικούς πολέμιους.
Και αυτοί οι επικριτές έχουν εκδηλωθεί ως short στην μετοχή της Alibaba, στοιχηματίζοντας δισεκατομμύρια για την πτώση των μετοχών τκινεζικού ομίλου.
Έτσι όπως αναφέρει το Business Insider έχουν δημιουργηθεί δύο αντίπαλα στρατόπεσα.
Από τη μία πλευρά είναι εκείνοι βασίζονται στα ισχυρά θεμελιώδη της Alibaba, +62% η αύξηση της κερδοφορίας σε ετήσια βάση και αύξηση των εσόδων κατά 56%.
Από την άλλη είναι εκείνοι που είτε δεν πείθονται από τα θεμελιώδη, είτε απλά πιστεύουν ότι οι μετοχές της Alibaba έχουν σημειώσει πολύ μεγάλη άνοδο και πολύ γρήγορα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να δουν την Alibaba να καταρρέει και να κερδίζουν δισεκατομμύρια ποντάρωντας short στις μετοχές της.
Τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι διαχειριστές των hedge funds αναζητούν όλο και περισσότερες μετοχές της  Alibaba.
Το Appaloosa Management του David Tepper, συγκέντρωσε περίπου 3,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Ο μεγαλοεπενδυτής Daniel Loeb, αγόρασε 4,5 εκατομμύρια μετοχές κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
Ο Duquesne Capital του Stanley Druckenmiller αποκάλυψε πρόσφατα ένα μερίδιο 710.200 μετοχών και η Tiger Management της Julian Robertson δήλωσε ότι αγόρασε 214.000 μετοχές της Alibaba.
Την ίδια στιγμή, η Alibaba απολαμβάνει σχεδόν ομόφωνη την εμπιστοσύνη των αναλυτών της Wall Street.
Η Alibaba έχει 46 αξιολογήσεις που δίνουν πρόταση "αγοράς", με μόνο τέσσερις "διακράτηση" και μηδενικές με σύσταση "πώληση", σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
"Πιστεύουμε ότι η BABA βρίσκεται σε μοναδική θέση, με μεγάλη έκθεση τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στη διαφήμιση, καθώς και στην αύξηση της βιομηχανίας και τα περιθώρια EBITDA άνω του μέσου όρου", ανέφερε ο αναλυτής της UBS Ming Xu σε πρόσφατο σημείωμα του πελάτη.
"Παραμένουμε θετικοί μακροπρόθεσμα με βάση τις προσδοκίες για ισχυρή αύξηση των εσόδων".
Ωστόσο οι "αρκούδες" καραδοκούν για την Alibaba καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρία χρηματοοικονομικών αναλύσεων S3 Partners, η μετο΄χη της Alibaba είναι η πλέον σορταρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους κερδοσκόπους να έχουν σορτάρει μετοχές της κινεζικής εταιρίας αξίας 22 δισ. δολαρίων.
Η αυξανόμενη τιμή των μετοχών της Alibaba έχει οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τους κερδοσκόπουες.
Ήδη καταγράφουν απώλειες 9,8 δισ. δολαρίων το 2017, ενώ έχασαν 2 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς η μετοχή της Alibaba σημείωσε ανοδο 10%.
Ωστόσο οι "σορτάκηδες" αρνούνται να ρίξουν λευκή πετσέτα.
Είναι απλώς μαζοχιστές, ή μήπως έχουν έναν καλό λόγο;
Ο Ihor Dusaniwsky, διευθύνων σύμβουλος της S3 Partners, εκτιμά το δεύτερο σενάριο.
"Οι επενδυτές που έχουν πάρει θέσεις short για την μετοχή της Alibaba, eλπίζουν ότι εάν υπάρξει διόρθωση στη χρηματιστηριακή αγορά του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας, η Alibaba θα καταγράψει πολύ μεγάλες απώλειες", γράφει ο Dusaniwsky σε ένα σημείωμα πελάτη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης