Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Πάνω από χίλιες διασώσεις έγιναν στην πλημμυρισμένη από τον τυφώνα Harvey πολιτεία του Τέξας

Skynews: Πάνω από χίλιες διασώσεις έγιναν στην πλημμυρισμένη από τον τυφώνα Harvey πολιτεία του Τέξας
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένοι θάνατοι
Συστάσεις στους ανθρώπους που παγιδεύονται στα πλημμυρισμένα σπίτια στο Τέξας τους να ανεβαίνουν στις στέγες και να περιμένουν εκεί τα συνεργεία διάσωσης κάνουν οι αρχές, σύμφωνα με το Skynews.
H στάθμη των νερών από τις καταιγίδες που συνοδεύουν τον τυφώνα Harvey έχει φτάσει στο ύψος του δεύτερου ορόφου πολλών σπιτιών και αξιωματούχοι λένε στον κόσμο να μην πηγαίνει στη σοφίτα, αλλά στη στέγη.
Περιοχές νότια του Χιούστον αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς δέχονται 10 εκατοστά βροχής την ώρα, ενώ 15 παιδιά είναι ανάμεσα στους διασωθέντες από δύο διαμερίσματα της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbot, είπε ότι οι συνθήκες είναι άσχημες και επιδεινώνονται, ενώ συνοριοφύλακες θα περιπολούν όλη τη νύχτα.
Οι ζημιές ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 1.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα νερά.
Δεκάδες σκάφη και ελικόπτερα της ακτοφυλακής σπεύδουν προς βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, ενώ φορτηγά και λεωφορεία μεταφέρουν κόσμο σε μεγαλύτερο υψόμετρο στο Χιούστον.
Δύο νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής και η μία ήταν γυναίκα που προσπάθησε να βγει με το αυτοκίνητό της σε πλημμυρισμένο δρόμο.
Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Twitter για να εντοπίσει κόσμο που είναι παγιδευμένος σε σπίτια και αυτοκίνητα, όπως μία μητέρα που ανέφερε ότι είναι με τα δύο παιδιά της και τα νερά τους καταπίνουν.
Μερικές περιοχές 40 λεπτά από το Χιούστον έχουν λάβει εντολές εκκένωσης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Skynews.
Oι γραμμές άμεσης ανάγκης είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένες και η αστυνομία λέει στον κόσμο να μην καλεί στο 911 εκτός κι αν πεθαίνει.
Ο πρόεδρος Trump είπε ότι τεράστιες επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη και ότι πλημμύρες σαν αυτές που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey συμβαίνουν μία φορά στα 500 χρόνια.
Είπε επίσης ότι θα επισκεφτεί την πληγείσα πολιτεία την προσεχή εβδομάδα.
"Θα πάω στο Τέξας όσο πιο σύντομα γίνεται, για την ώρα πρέπει να εστιάζουμε στη ζωή και την ασφάλεια".
Στη μικρή νησιωτική κοινότητα του Port Aransas υπάρχει επίσης μεγάλη καταστροφή.
Πολλοί ανησυχούν για το πόσο σοβαρά πήραν αρκετοί κάτοικοι τις προειδοποιήσεις για εκκένωση περιοχών.
Η παραλιακή πόλη του Rockport έχει πληγεί επίσης πολύ σοβαρά.
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με πεσμένα δέντρα, τηλεφωνικούς θαλάμους, τροχόσπιτα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης λέει ότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.
Η ένταση των ανέμων έφτασε τα 130 μίλια την ώρα την Παρασκευή 25/8 και τώρα έχει εξασθενήσει στα 45 μίλια την ώρα.
Οι βροχές που έπεσαν στην περιοχή ήταν 20 εκατοστά στο Galveston, 25 εκατοστά στο Χιούστον και 28 εκατοστά στο Aransas, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης