Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Δεν χρειάζεται να απελευθερωθούν καύσιμα από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης λόγω του Harvey

IEA: Δεν χρειάζεται να απελευθερωθούν καύσιμα από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης λόγω του Harvey
Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου είναι καλά εφοδιασμένες, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
Δεν υπάρχει ανάγκη να απελευθερωθούν καύσιμα από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης για να αντισταθμιστεί η αναστάτωση που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey, ανακοίνωσε σήμερα (28/8/2017) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς, όπως πρόσθεσε, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου είναι καλά εφοδιασμένες.
Αρκετά διυλιστήρια στο Τέξας έχουν κλείσει λόγω του τυφώνα, αναστέλλοντας την παραγωγή καυσίμων και πυροδοτώντας μια αύξηση στις τιμές της βενζίνης.
Οι διακοπές λειτουργίας επηρεάζουν τόσο τις διεθνείς όσο και τις εγχώριες προμήθειες καυσίμων, καθώς οι ΗΠΑ αποστέλλουν τις εξαγωγές τους από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο IEA ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τον τυφώνα Harvey, που ωστόσο έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, τονίζοντας θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε σημαντικές διαταραχές που ίσως προκύψουν στον ανεφοδιασμό πετρελαίου μέσω του συστήματος αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Σημειώνεται ότι ο οργανισμός συντονίζει απελευθερώσεις καυσίμων έκτακτης ανάγκης όταν φυσικές καταστροφές ή πόλεμοι διακόπτουν τον παγκόσμιο ενεργειακό ανεφοδιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης