Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά έτους η ισοτιμία γιουάν έναντι του αμερικανικού νομίσματος - Στα 6,6293 γιουάν ανά δολάριο

Σε υψηλά έτους η ισοτιμία γιουάν έναντι του αμερικανικού νομίσματος - Στα 6,6293 γιουάν ανά δολάριο
Είχε προηγηθεί χθες η αύξηση της ισοτιμίας του γιουάν κατά 226 μονάδες βάσης
Το κινεζικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα (29/8) έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους και πλέον, καθώς η οικονομία της Κίνας γίνεται πιο σταθερή και το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενήσει.
Η κεντρική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος αυξήθηκε 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στα 6,6293 γιουάν ανά δολάριο, σύμφωνα με το κινεζικό Σύστημα Συναλλαγματικών Συναλλαγών.
Είχε προηγηθεί χθες η αύξηση της ισοτιμίας του γιουάν κατά 226 μονάδες βάσης.
Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο 15 μηνών έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων στη χθεσινή διαπραγμάτευση, καθώς η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ J. Yellen δεν αναφέρθηκε στη νομισματική πολιτική στη σύνοδο κεντρικών τραπεζιτών και το ευρώ διατηρεί ευρεία στήριξη. Μόνο τον Ιούλιο, ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων μειώθηκε 2,89%, με παράλληλα ανατίμηση άλλων νομισμάτων, όπως του ευρώ και του κινεζικού γιουάν.
Περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αλλαγή από την Κίνα (στις 11 Αυγούστου 2015) του «συστήματος καθορισμού της κεντρικής ισοτιμίας», προκειμένου να επιτραπεί στις δυνάμεις της αγοράς να παίξουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της ισοτιμίας του γιουάν, το κινεζικό νόμισμα κινείται σε υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου με σταθεροποιημένες τις προσδοκίες της αγοράς.
 «Τα υγιή οικονομικά βασικά μεγέθη είναι ο κύριος λόγος για την ανατίμηση του γιουάν», δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής της Bank of China.
Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αρκετά πάνω από τον στόχο για το έτος που είναι περίπου 6,5%.
Αντί να υιοθετήσει μία μεγάλης κλίμακας στήριξη, η Κίνα προώθησε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία για να κινήσει την πραγματική οικονομία και να έχει σταθερή ανάπτυξη μέσω της αναδιάρθρωσης της οικονομίας.
Η κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές σημείωσαν πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, με την κατανάλωση να αντιστοιχεί στο 63,4% στο πρώτο εξάμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης