Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Θέλουμε να αποφύγουμε μια νέα «εποχή των παγετώνων» στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Θέλουμε να αποφύγουμε μια νέα «εποχή των παγετώνων» στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης
Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε πλήρως τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Η Γερμανία και η Ευρώπη επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας δεν θα οδηγήσουν σε μια νέα «εποχή των παγετώνων» στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, δήλωσε σήμερα (29/8/2017) ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel.
Ο Gabriel δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, σχετικά με τις κυρώσεις κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Ουάσινγκτον, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, συμφώνησε να συντονίσει περαιτέρω μέτρα με τους συμμάχους των ΗΠΑ.
«Εμείς ως Ευρωπαίοι έχουμε μεγάλες ανησυχίες ότι αυτό θα έχει ακούσιες συνέπειες για την Ευρώπη.
Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε πλήρως τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο Gabriel.
Ο Trump ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014 και για την πιθανή ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Gabriel επέκρινε τις ΗΠΑ για την κίνηση, λέγοντας ότι οι νέες κυρώσεις εκθέτουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπλέκονται σε ενεργειακά έργα στη Ρωσία σε πρόστιμα για παραβίαση του αμερικανικού νόμου.
Ο Gabriel δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν ότι οι τελευταίες κυρώσεις δεν θα έχουν μόνο οικονομικές συνέπειες αλλά θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε μια νέα «εποχή των παγετώνων» μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και της Δύσης.
Παρά τις ευρωπαϊκές ανησυχίες σχετικά με τις κυρώσεις, ο Gabriel επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να εφαρμόσει την «εύθραυστη» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και να αποσύρει τα βαρέα όπλα.
«Αυτό θα ήταν ένα σημείο εκκίνησης για βελτιωμένες σχέσεις», δήλωσε ο Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης