Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η ευρωπαϊκή περιφέρεια... επιστρέφει - Που να επενδύσετε, μην αποκλείσετε την Ελλάδα

CNBC: Η ευρωπαϊκή περιφέρεια... επιστρέφει - Που να επενδύσετε, μην αποκλείσετε την Ελλάδα
Τα προβλήματα του ελληνικού χρέους παραμένουν παρά την ανάκαμψη της οικονομίας
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποκλείεται από τους επενδυτές, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του CNBC σχετικά με τις χώρες που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον τώρα που η Ευρώπη έχει… επιστρέψει.
«Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν κάνει σημαντική πρόοδο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Τώρα πια μάλιστα αναφέρονται ως παραδείγματα για το ότι οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Εάν κάποιος ψάχνει για μια πιο ριψοκίνδυνη επιλογή, η Ελλάδα είναι η απάντηση.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες της περιφέρειας όπου οι περισσότερες καλές ειδήσεις έχουν αποτιμηθεί στις αγορές, τα ελληνικά assets μπορούν να αποφέρουν καλύτερες αποδόσεις» επισημαίνει ο Ken Wattret επικεφαλής οικονομολόγος της TS Lombard.
Η Ελλάδα έχει σιγά-σιγά εφαρμόσει όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων δανειστών μετά το 2015,
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναθεωρήσει θετικά τις θέσεις τους για την Ελλάδα αφού έλαβε ακόμα δόση από την ΕΕ ενώ αναγνωρίζουν βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές και προσωρινά σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας.
«Η Ελλάδα έχει κάνει μια καλή κούρσα κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Στην πραγματικότητα είναι μία από τις λίγες αγορές της ευρωζώνης που θετικό συσχετισμό με το ευρώ» είπε ο Ian Harnett της Absolute Strategy.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία έχει επωφεληθεί από μια σημαντική προσαρμογή του κόστους εργασίας την τελευταία δεκαετία.
«Ωστόσο, τα προβλήματα χρέους παραμένουν και οποιαδήποτε αδυναμία στην οικονομική ανάπτυξη θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και τις αγορές», πρόσθεσε ο Harnett.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, που επικαλείται το CNBC, το χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να φθάσει το 178,8% του ΑΕΠ φέτος (2017) και το 174,6% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης