Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Έφτασε η στιγμή για πραγματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit

Verhofstadt: Έφτασε η στιγμή για πραγματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit
Στην ουσία τώρα αρχίζει ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Οι διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ έχουν αρχίσει τον τρίτο γύρο των συζητήσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες, αλλά οι πραγματικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμα, δήλωσε ο επικεφαλής για το Brexit, Guy Verhofstadt.
«Ας είμαστε ειλικρινείς.
Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων» δήλωσε στο CNBC ο Verhofstadt, ο οποίος εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις συζητήσεις για το Brexit.
Επισημαίνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ έχουν ήδη ολοκληρώσει δύο γύρους διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Σύμφωνα, όμως, με τον Verhofstadt, αυτοί οι γύροι αντιπροσώπευαν, αντίστοιχα, μια επίσημη έναρξη των συνομιλιών και τη δημόσια παρουσίαση των αρχικών θέσεων των δύο πλευρών.
«Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να δούμε πως θα κάνουμε αυτή την αποχώρηση.
Εάν χρειάζεται μια μετάβαση, θα κάνουμε μια μετάβαση που δεν προκαλεί οικονομία ζημία σε καμία από τις δύο πλευρές» επεσήμανε ο Verhofstadt.
Όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα δικαιώματα των Βρετανών που διαμένουν στην Ευρώπη, ο Verhofstadt πιστεύει ότι η πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης θα δημιουργήσει εντελώς νέες ταξινομήσεις κάνει πιο πολύπλοκη την κατάσταση.
«Κατά τη γνώμη μου, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εισάγουμε τώρα ένα νέο σύστημα για τους πολίτες της ΕΕ που μένουν στη Βρετανία και μετά ένα νέο status για τους Βρετανούς πολίτες που μένουν στην Ευρώπη.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε σε ένα σύστημα στο οποίο όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούμε να διατηρήσουν τα δικαιώματα τους όπως είναι τώρα» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης