Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Για ανεπάρκεια στην πάταξη της διαφθοράς και πλημμελή εποπτεία κατηγορείται η Κεντρική Τράπεζα του Βιετνάμ

Reuters: Για ανεπάρκεια στην πάταξη της διαφθοράς και πλημμελή εποπτεία κατηγορείται η Κεντρική Τράπεζα του Βιετνάμ
Ένας υφυπουργός ήδη απολύθηκε και διώκονται τέσσερα ακόμα κυβερνητικά στελέχη για εμπλοκή τους σε σκάνδαλο με κρατική εταιρία πετρελαίου
Στο Βιετνάμ αποκαλύφθηκαν παρατυπίες στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της φτωχής εποπτείας των πιστωτικών οργανισμών και της αναποτελεσματικότητας στην πρόληψη της διαφθοράς, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές ανακοινώσεις του Σαββάτου 2/9.
Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και έγινε καθώς εντείνεται η προσπάθεια καταστολής της διαφθοράς, η οποία εξέθεσε αρκετά κυβερνητικά στελέχη.
Ο κυβερνητικός επιθεωρητής ανακάλυψε ότι η τράπεζα δεν συμμορφωνόταν με τους κανονισμούς όταν δημοσίευε τα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδα.
Και πλέον κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα εισοδήματά τους.
Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν επίσης παρατυπίες από την υπηρεσία εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας SBV, ένα τμήμα που ήταν επιφορτισμένο με την επίβλεψη των πιστωτικών οργανισμών από το 2010 ως το 2015.
"Οι πιστωτικοί οργανισμοί είχαν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, αλλά το εποπτικό τμήμα δεν το διαχειρίστηκε σωστά, έτσι ώστε να τους εμποδίσει" ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση.
Η ομάδα των επιθεωρητών ζήτησε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να ερευνήσει φυσικά πρόσωπα για αυτές τις παραβιάσεις.
Η εκστρατεία του Βιετνάμ για την πάταξη της διαφθοράς και την κακοδιαχείριση, με επίκεντρο τις ανεπαρκείς κρατικές επιχειρήσεις, οδήγησε σε απομάκρυνση πολιτικών στελεχών και στην απόλυση ενός υφυπουργού.
Τέσσερις ακόμα αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε σκάνδαλο με μία κρατική εταιρία πετρελαίου διώκονται για πιθανές διασυνδέσεις τους με επενδυτικές ζημίες σε μία τοπική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης