Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία - ορόσημο για Vestas και Tesla: Θα συνδυάζουν ανεμογεννήτριες και μπαταρίες

tags :
Συνεργασία - ορόσημο για Vestas και Tesla: Θα συνδυάζουν ανεμογεννήτριες και μπαταρίες
Η Vestas από κοινού με την Tesla θα διερευνήσουν πώς οι ανεμογεννήτριες και η αποθήκευση ενέργειας μπορούν να συνεργαστούν σε λύσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας
Σε συνεργασία με την Tesla προχωρά η Vestas σε μια προσπάθεια να συνδυαστούν ανεμογεννήτριες και συσσωρευτές, προκειμένου η ενέργεια σε περιόδους με δυνατούς ανέμους να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται όταν ο αέρας δεν είναι τόσο ισχυρός.
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, η συνεργασία αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου προγράμματος της δανικής Vestas, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών παγκοσμίως.
Η εταιρεία επιδιώκει να προσθέσει δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας στα αιολικά πάρκα της και συνεργάζεται ήδη με έναν αριθμό κατασκευαστών μπαταριών σε συνολικά 10 έργα.
Η απόφαση της Vestas να "εστιάσει" στην αποθήκευση μέσω μπαταριών, ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της τελευταίας ετήσιας γενικής συνέλευσής της τον Απρίλιο και η συνεργασία με την Tesla αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Borsen της Δανίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Bert Nordberg, δήλωσε ότι η Vestas επιδιώκει ένα νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εν μέσω της ενοποίησης της βιομηχανίας και αφού η εταιρεία ξεπέρασε τη General Electric πέρυσι, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.
"Σε μια σειρά έργων, η Vestas συνεργάζεται με διαφορετικές τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας με εξειδικευμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, για να διερευνήσει πώς οι ανεμογεννήτριες και η αποθήκευση ενέργειας μπορούν να συνεργαστούν σε λύσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας", ανακοίνωσε η Vestas χθες Παρασκευή (1/9).
Σημειώνεται, ότι η Tesla έχει αρχίσει πρόσφατα να αναζητά νέες εφαρμογές για τις μπαταρίες της.
Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για να κατασκευάσει μια γιγαντιαία εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας που θα βοηθήσει στην "εξισορρόπηση" του δικτύου.

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης