Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά ενός έτους υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο 2017 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά ενός έτους υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο 2017 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Οι νέες επιχειρήσεις του κλάδου υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Συνεχίστηκε για ακόμα έναν μήνα η καθοδική τάση του κατασκευαστικού κλάδου της Μεγάλης Βρετανίας, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, με την πτώση να θεωρείται από τους αναλυτές ως αρκετά απροσδόκητη.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες τον Αύγουστο του 2017, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν ελαφριά ενίσχυση του κλάδου, στις 52 μονάδες.
Μάλιστα, τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν τα χειρότερα των τελευταίων 12 μηνών, μαρτυρώντας τις έντονες πιέσεις που δέχεται ο κλάδος το πρόσφατο διάστημα.
Αν και ο τομέας των κατοικιών κατέγραψε σημαντική άνοδο, αυτή αντισταθμίστηκε από τη μεγάλο πτώση που καταγράφηκε στον τομέα των εμπορικών κτηρίων, ενώ οι νέες επιχειρήσεις υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
«Οι κατασκευαστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου κατέδειξαν ότι οι αδύναμες συνθήκες ανάπτυξης συνεχίστηκαν τον Αύγουστο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Markit, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κατασκευές στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών παρέμεινε στάσιμη, γεγονός που σημαίνει ότι ο κλάδος βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευαστική δραστηριότητα των κατοικιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης