Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» στα ψηφιακά νομίσματα βάζει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – Απαγορεύει τις αρχικές προσφορές (ICOs)

«Μπλόκο» στα ψηφιακά νομίσματα βάζει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – Απαγορεύει τις αρχικές προσφορές (ICOs)
Χαρακτήρισε τη διαδικασία ως ικανή να διαταράξη την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ανακοίνωσε ότι οι επονομαζόμενες Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (Initial Coin Offerings –ICOs) είναι παράνομες και ζήτησε, με ανακοίνωσή της, να υπάρξει άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αυτού του τύπου.
Η PBoC, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε τόσο σε εταιρείες όσο και σε ιδιώτες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω δραστηριότητα μπορεί να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Σημειώνεται ότι τα ICOs χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες start-ups, προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια χωρίς να αναγκάζονται να προσφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.
Σε μία ICO, η συγκέντρωση κεφαλαίων πραγματοποιείται μέσω της πώλησης ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού (token) σε επενδυτές και ιδιώτες, οι οποίοι πληρώνουν με ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin. Μέσω της διαδικασίας ο αγοραστής μπορεί να ανταλλάξει, όποτε επιθυμεί, τα token στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορεί να καταστεί μέτοχος της εταιρείας στην οποία αυτά ανήκουν.
Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, μέχρι σήμερα, μέσω της παραπάνω διαδικασία, έχουν αντληθεί περί των 1,6 δισ. δολαρίων, ενώ η Κίνα αποτελεί μία από τις χώρες που η όλη υπόθεση κυριολεκτικά «ανθούσε» έως πρόσφατα.
Έκθεση των National Committee of Experts και Internet Financial Security Technology αναφέρει ότι έως τις 18 Ιουλίου λειτουργούσαν 43 πλατφόρμες ICO, ενώ είχαν ολοκληρωθεί 65 projects που αφορούσαν ICO με άντληση 2,6 δισ. γιουάν (περί των 398 εκατ. δολαρίων)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης