Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για το Brexit
Έκκληση του βρετανού υπουργού Οικονομικών στους νομοθέτες να μην επιδιώξουν να καθυστερήσουν το Νομοσχέδιο Ανάκλησης
Να μην επιδιώξουν να καθυστερήσουν τη νομοθεσία που θα κόβει τους δεσμούς της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε σήμερα (4/9/2017) τους Βρετανούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond.
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πλήρη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία την Πέμπτη (7/9) και τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης σχεδιάζει να προτείνει αρκετές αλλαγές στο Νομοσχέδιο Ανάκλησης (Repeal Bill).
Η κυβέρνηση έχει μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και για μια συμφωνία εξαρτάται από την στήριξη ενός μικρότερου κόμματος, κάτι που την καθιστά ευάλωτη στο ενδεχόμενο συνεργασίας των κομμάτων που πρόσκεινται στην Ε.Ε. με άλλα κόμματα, με στόχο να καταψηφίσουν τη νομοθεσία ή να υποστηρίξουν τροπολογίες.
«Θα ήθελα να πω στους backbenchers (νομοθέτες) που σκέφτονται να επιδιώξουν να τροποποιήσουν ή να καθυστερήσουν το Νομοσχέδιο Ανάκλησης, ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να διαταράξουμε αυτό το ζωτικής σημασίας κομμάτι της νομοθεσίας ενεργοποίησης», δήλωσε ο Hammond στους δημοσιογράφους.
«Αυτή η νομοθεσία αποτελεί ζωτικό κινητήριο παράγοντα, δίνοντας στην κυβέρνηση την ευελιξία να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν καθώς εγκαταλείπουμε την Ε.Ε. και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τους Ευρωπαίους γείτονές μας πέρα από αυτό», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης