Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Τα 5 γραφήματα που περιγράφουν την επίδραση της Βόρειας Κορέας στις αγορές

MarketWatch: Τα 5 γραφήματα που περιγράφουν την επίδραση της Βόρειας Κορέας στις αγορές
Ο χρυσός έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο
Σε ιδιαίτερα επιφυλακτικό κλίμα άρχισαν την εβδομάδα οι χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει πυρηνική δοκιμή ενώ «λέγεται» ότι ετοιμάζεται για ακόμα μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.
«Οι χρηματοοικονομικές αγορές επέστρεψαν σε… λειτουργία αποστροφής ρίσκου, τη Δευτέρα (4/9/2017) μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα την Κυριακή (3/9/2017) που προκάλεσε τη συνηθισμένη στροφή προς τα ασφαλή καταφύγια» επισημαίνεται σε ανάλυση του ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda.
«Συχνά αυτές οι αντιδράσεις σε μια τέτοια πρόκληση δεν διαρκούν πάρα πολύ, αλλά με αυτές τις δοκιμές να συμβαίνουν συχνότερα και τις Η.Π.Α. να ανταποκρίνονται με απειλές επιθετικότητας, αυτές οι ''risk-off'' περίοδοι μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο», πρόσθεσε ο Erlam.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρυσός έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο τον τελευταίο ένα με δύο μήνες.
Το MarketWatch παρουσιάζει πέντε γραφήματα για το πως επηρεάστηκαν οι αγορές από τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.

Γιεν

Το γιέν έκανε μια από τις μεγαλύτερες μεταβολές στις αγορές νομισμάτων, καθώς αυξήθηκε σχεδόν σε υψηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου.
Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά περίπου 0,7%.
Σημαντικές εισροές σημειώθηκαν και στο Σουηδικό φράγκο, καθώς ενισχύθηκε στο 1,0445 δολ. από 1.0365 την Παρασκευή (1/9/2017).



Χρυσός

Οι τιμές του χρυσού έχουν επωφεληθεί από τις ανησυχίες της Βόρειας Κορέας και τώρα έχουν κινηθεί ανοδικά στις έξι από επτά τελευταίες συνεδριάσεις.
Τη Δευτέρα (4/9/2017) τα futures του πολύτιμου μετάλλου πέτυχαν ενδοσυνεδριακό υψηλό της τάξης των 1.345,50 δολ. ανά ουγγιά.



Ο δείκτης της Kospi της Νότιας Κορέας

Τα ασιατικά χρηματιστήριο κινήθηκαν πτωτικά, με τον δείκτη Kospi Composite Index της Νότιας Κορέας να σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις.
Ο δείκτης έκλεισε 1,2% χαμηλότερα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης του από τις 11 Αυγούστου.



Τα futures του Dow

Tα futures του Dow Jones Industrial Average υπέφεραν, διαπραγματευόμενα χαμηλότερα άνω των 100 μονάδων.



Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο επηρεάστηκαν επίσης από την αβεβαιότητα, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να υποχωρεί κατά σχεδόν 0,5%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης