Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Εφοριακοί δέχτηκαν επίθεση με κρέπα από καταστηματάρχη στη Λευκάδα

FAZ: Εφοριακοί δέχτηκαν επίθεση με κρέπα από καταστηματάρχη στη Λευκάδα
Οι υπάλληλοι από το Υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζονται ως πελάτες προκειμένου να διαπιστώσουν ποια καταστήματα δεν εκδίδουν αποδείξεις
Οι καταστηματάρχες σε τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα επιτίθενται συνεχώς στους εφοριακούς που πραγματοποιούν ελέγχους αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής FAZ.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Γιώργος Πιτσιλής «κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές, κουτοπονηριές και γενικά συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο και τις υποχρεώσεις τους.
Αυταπατώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες».
Το βράδυ της Παρασκευής (1/9), ένας θυμωμένος ιδιοκτήτης καφενείου στο ελληνικό νησί της Λευκάδας περιέλουσε με το μείγμα της κρέπας τους ελγεγκτές της ΑΑΔΕ που πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημά του.  
Ο συλληφθής τόνισε ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους ελέγχους των υπαλλήλων της αρμόδιας αρχής, της ΑΑΔΕ.
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση  προσπαθεί να συλλάβει τη γενικευμένη φοροδιαφυγή, μέσω των αποκαλούμενων περιπολιών φορολογικού "κυνηγιού".
Οι υπάλληλοι από το Υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζονται ως πελάτες προκειμένου να διαπιστώσουν ποια καταστήματα δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Υπάρχουν πάντα συγκρούσεις με τους ελεγχόμενους καταστηματάρχες και σε ορισμένες περιπτώσεις επιθέσεις εναντίον των ελεγχτών της εφορίας.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Tübingen, η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα είναι περίπου το 21,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης