Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Μια «σημαντική παρέμβαση» της May στις 21/9 ίσως καθυστερήσει τον επόμενο γύρο συνομιλιών για το Brexit

Verhofstadt: Μια «σημαντική παρέμβαση» της May στις 21/9 ίσως καθυστερήσει τον επόμενο γύρο συνομιλιών για το Brexit
Πιθανώς ο επόμενος γύρος να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit
Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες μπορεί να αναβληθεί κατά μία εβδομάδα, λόγω μιας «σημαντικής παρέμβασης» από τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, «που προβλέπεται στις 21 Σεπτεμβρίου,» δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt.
«Πιθανώς ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και όχι την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Verhofstadt στους ευρωβουλευτές, όπως μετέδιδε το «Bloomberg».
«Προφανώς θα υπάρξει μια σημαντική παρέμβαση από τη βρετανίδα πρωθυπουργό», πρόσθεσε.
Η πιθανή καθυστέρηση έρχεται μετά από τρεις γύρους συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και της Βρετανίας στις Βρυξέλλες.
Ένας τελευταίος γύρος συνομιλιών προβλέπεται στις αρχές Οκτωβρίου προτού οι υπόλοιπες 27 κυβερνήσεις της Ε.Ε. αποφασίσουν εάν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για μια εμπορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης