Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Έντονο ενδιαφέρον για αγορά μεριδίου από τον κινεζικό κολοσσό CEFC China Energy

tags :
Rosneft: Έντονο ενδιαφέρον για αγορά μεριδίου από τον κινεζικό κολοσσό CEFC China Energy
Μία ακόμη ένδειξη της προσπάθειας ενίσχυσης των σχέσεων Μόσχας και Πεκίνου
Σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο στην ελεγχόμενη από το ρωσικό κράτος ενεργειακή εταιρεία Rosneft, βρίσκεται η κινεζική CEFC China Energy.
Πρόκειται για μία εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και σε αυτόν παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και το ενδιαφέρον της, σαφώς, υπογραμμίζει την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.
«Η Rosneft αποτελεί μία καλή επιλογή τόσο από στρατηγικής άποψης όσο και από επιχειρηματικής», εκτιμά πρόσωπο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως αναφέρουν οι FT η CEFC βρίσκεται σε επαφές και με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία ΝΝΚ, -επικεφαλής της οποίας είναι ο Eduard Khudainatov, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Rosneft- καθώς εξετάζει και το ενδεχόμενο να συνάψουν συμφωνία joint venture και να επενδύσουν από κοινού στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό.
Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Rosneft συμμετέχουν η ΒΡ (19,75%), η QHG (19,5%, η οποία είναι εταιρεία holding που ελέγχεται από την Qatar Investment Authority και την Glencore), ενώ το ρωσικό δημόσιο κατέχει το 51%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης