Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει το ράλι το κινεζικό γουάν - Πού βλέπουν την ισοτιμία με το δολάριο οι αναλυτές για το 2017

Συνεχίζει το ράλι το κινεζικό γουάν - Πού βλέπουν την ισοτιμία με το δολάριο οι αναλυτές για το 2017
Η ικανότητα ελέγχου της κυβέρνησης "τοποθετεί το κινεζικό γιουάν και την Κίνα ως πηγή σταθερότητας εν μέσω αβέβαιων πολιτικών και οικονομικών εποχών", γράφει σε σημείωμα ο Callum Henderson, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Eurasia Group
Το κινεζικό γουάν συνεχίζει το ράλι μέσα στο 2017, διαγράφοντας όλες τις απώλειες που είχε σημειώσει το 2016, με τους αναλυτές στην αγορά Forex, να αναμένουν να συνεχίσει την ανοδική του πορεία για το υπόλοιπο του 2017.
Η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος διαμορφώνεται στα 6,5151 γουάν/ δολάριο.
Το γουάν έχει ενισχυθεί πολύ ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν.
Ενώ άλλα ασιατικά νομίσματα υποχωρούν μπροστά στις αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, το κινεζικό γουάν συνεχίζει να ανατιμάται στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.
Στρατηγικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κατάφερε να αντέξει τις πιέσεις που δεχόταν το νόμισμα της χώρας, καθιστώντας αυστηρότερους τους ελέγχους κεφαλαίου και με παρεμβάσεις συναλλάγματος.
Η ικανότητα ελέγχου της κυβέρνησης "τοποθετεί το κινεζικό γιουάν και την Κίνα ως πηγή σταθερότητας εν μέσω αβέβαιων πολιτικών και οικονομικών εποχών", γράφει σε σημείωμα ο Callum Henderson, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Eurasia Group.
Και "αποφεύγει κάθε πιθανότητα η αμερικανική κυβέρνηση να κατηγορήσει το Πεκίνο προσπαθεί να αποδυναμώσει το νόμισμά του πριν από το  19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος και την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου Donald Trump στην Κίνα".
Το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου και είναι το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χώρας εδώ και πέντε χρόνια, με αποκορύφωμα την αλλαγή των ανώτερων βαθμίδων ηγεσίας.
Για το Πεκίνο, η διατήρηση της σταθερότητας στην οικονομία και στις αγορές είναι μια σημαντική προτεραιότητα μπροστά από την ανακατανομή της εξουσίας, γι 'αυτό και η κυβέρνηση εργάζεται υπερωρίες για να στηρίξει το γουάν.
Το γουάν έχει ανατιμηθεί έναντι του αμρικανικού δολαρίου, καθώς το συναίσθημα αγοράς είναι ότι Fed είναι απίθανο να αλλάξει τη στρατηγική της για τα επιτόκια για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.
"Ο συνδυασμός της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων στην Κίνα και της συνεχιζόμενης αδυναμίας του επενδυτικού κλίματος προς το δολάριο είναι ενθαρρυντικό για το γουάν", δήλωσε ο Jameel Ahmad, επικεφαλής αναλυτής της FXTM.
Η Capital Economics, για παράδειγμα, δημοσίευσε στις 31 Αυγούστου 2017 τις τελευταίες προσαρμοσμένες προβλέψεις της, με προσδοκίες ότι η ισοτιμία γουάν με το δολάριο θα διαμορφωθεί στα 6,6 γουάν/δολάριο μέχρι το τέλος του 2017, 6,4 το 2018 γουάν/δολάριο και 6,2 γουάν/δολάριο το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης