Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Σύμπτωση απόψεων από Macron και Τσίπρα για την ανάγκη μιας κοινωνικής Ευρώπης

DW: Σύμπτωση απόψεων από Macron και Τσίπρα για την ανάγκη μιας κοινωνικής Ευρώπης
Ελλάδα και Γαλλία οραματίζονται μια Ευρώπη με στοιχεία ομοσπονδιακής συγκρότησης αναφέρει η DW
Για σύμπτωση απόψεων μεταξύ του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον της Ευρώπης κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle αναφερόμενη στην πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τοποθέτηση του Macron ότι «μόνο μία κοινωνική Ευρώπη μπορεί να γίνει η Ευρώπη του μέλλοντος, που θα προσφέρει προοπτική στους νέους ανθρώπους» επιβεβαιώνει πλήρως τον αριστερό οικοδεσπότη του.
«Εκτός από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, Ελλάδα και Γαλλία οραματίζονται μία Ευρώπη με στοιχεία ομοσπονδιακής συγκρότησης, όπως η θέσπιση ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, αλλά και υπουργείου κοινωνικών υποθέσεων, ώστε να διασφαλιστεί μία ελάχιστη κοινωνική συνοχή στα πλαίσια της ΕΕ» αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Die Welt, η οποία τονίζει ότι«στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, ο Macron ευαγγελίζεται την επανίδρυση της Ευρώπης».
«Ασφαλώς μπορεί κανείς να το θεωρήσει κιτς, υπερβολικό, ή έστω ονειροπαρμένο ή αθεράπευτα αφελές.
Μπορεί όμως και να αισθάνεται ευγνωμοσύνη, γιατί εμφανίστηκε ένας νέος πολιτικός που παίρνει τα ηνία από τους λογιστές και τους μπακάληδες της Ευρώπης, πριν να είναι αργά.
Μπορεί η Angela Merkel να βυθίζεται μέχρι τον λαιμό στον προεκλογικό αγώνα, αλλά συνειδητοποιεί και εκείνη ότι η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να υπαγορεύει μόνη της μία πορεία, από την οποία κυρίως η ίδια επωφελείται» αναφέρει η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης