Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό ΥΠΟΙΚ θέλει να επιβάλει κανόνες στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα

Το ρωσικό ΥΠΟΙΚ θέλει να επιβάλει κανόνες στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα
Μέχρι το τέλος του 2017, το υπουργείο Οικονομικών θα ολοκληρώσει την επεξεργασία ενός νόμου, ο οποίος θα ορίζει τη διαδικασία αγοράς ψηφιακών νομισμάτων
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας θέλει να επιβάλει κανόνες στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, στις οποίες εμπλέκονται ρώσοι πολίτες και ρωσικές εταιρείες, όπως ανέφερε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
Οι ρωσικές χρηματοπιστωτικές αρχές, αρχικά χαρακτήρισαν κάθε είδους χρήματα που εκδόθηκαν από μη κρατικά εγκεκριμένα ιδρύματα ως παράνομα, αλλά αργότερα αποδέχτηκαν την παγκόσμια άνοδο της αγοράς κρυπτο-νομισμάτων.
"Το κράτος αντιλαμβάνεται ότι τα κρυπτο-νομίσματα είναι πραγματικά.
Δεν έχει νόημα η απαγόρευση τους, υπάρχει ανάγκη κανόνων σε αυτά ", δήλωσε ο Siluanov.
Μέχρι το τέλος του 2017, το υπουργείο Οικονομικών θα ολοκληρώσει την επεξεργασία ενός νόμου, ο οποίος θα ορίζει τη διαδικασία αγοράς ψηφιακών νομισμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την εγγραφή όσων επιθυμούν να αγοράσουν τα εικονικά νομίσματα.
Δεν εξήγησε ποια θα είναι τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των συναλλαγών που θα υπόκεινται στους κανόνες.
Μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στη κεντρική Μόσχα, ο Siluanov προειδοποίησε ότι οι επενδύσεις στα ασταθή κρυπτο-νομίσματα είναι επικίνδυνες και ανασφαλείς. Προηγουμένως, η ρωσική Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι τα νομίσματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες πράξεις, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το Bitcoin, το πιο γνωστό εικονικό νόμισμα που εμφανίστηκε στα μέσα του 2010, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές παγκοσμίως, καθώς υπόσχεται σημαντικά κέρδη.
Το bitcoin τελευταία διαπραγματεύεται περίπου στα 4.460 δολάρια.
Ο Siluanov δήλωσε ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα.
Καταλήγοντας είπε ότι είναι καθήκον του υπουργείου να " κάνει επενδύσεις σε τέτοια μέσα που θα υπόκεινται σε κανόνες.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την αγορά από τη… μαύρη αγορά ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης