Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η ειρήνη στην Ουκρανία θα αποφέρει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Merkel: Η ειρήνη στην Ουκρανία θα αποφέρει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Η ρωσική πλευρά "έχει την ευκαιρία να αποδείξει" ότι η πρόταση που έκανε για τους κυανόκρανους είναι σοβαρή"
Η ειρήνη στην Ουκρανία θα αποφέρει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2017 η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, με αφορμή την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην διαχωριστική γραμμή στην ανατολική Ουκρανία.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία η Γαλλία κι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην διαχωριστική γραμμή στην ανατολική Ουκρανία, θα συμβάλλει στην διευθέτηση της κρίσης στην περιοχή αυτή.
"Έχουμε εντατικές επαφές με τους γάλλους και αμερικανούς εταίρους μας και θεωρούμε ότι η αποστολή του ΟΗΕ, θα συμβάλλει για να γίνει ένα βήμα μπροστά" δήλωσε ο Martin Schaefer, προσθέτοντας ότι "ως κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, χαιρόμαστε που υπάρχει κινητικότητα και εμφανίζεται μια νέα δυνατότητα για να επιτευχθεί εκεχειρία".
Σύμφωνα με τον ίδιο η ρωσική πλευρά "έχει την ευκαιρία να αποδείξει" ότι η πρόταση που έκανε για τους κυανόκρανους είναι σοβαρή".
Παράλληλα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας δύο σχετικά σχέδια απόφασης, ένα ρωσικό κι ένα ουκρανικό, τα οποία "δεν έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους".
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson δήλωσε ότι βλέπει θετικά τη ρωσική πρόταση για την αποστολή κυανόκρανών στην ανατολική Ουκρανία.
Σήμερα επίσης (8/9) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μετά την συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του στην Μόσχα Jean-Yves Le Drian, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία, είπε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω σ' αυτό, αλλά είναι προς το παρόν νωρίς να ειπωθεί πώς θα διαμορφωθεί τελικά.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επιβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας του στις συμφωνίες του Μινσκ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλες οι χώρες που ασκούν επιρροή στην ουκρανική κυβέρνηση, θα μπορέσουν παρόλα αυτά, να την πείσουν να μην προβάλλει εμπόδια στην εφαρμογή των συμφωνιών αυτών, επισημαίνοντας ότι "εμείς από την πλευρά μας θα ασκήσουμε την επιρροή μας στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ώστε να διασφαλίσουμε την εποικοδομητική συμμετοχή από την πλευρά τους"
Ωστόσο λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος των αποσχιστών της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντονέτσκ Alexander Kostenko, δήλωσε ότι ο απευθείας διάλογος με το Κίεβο είναι άνευ αντικειμένου, όσο οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τη δράση τους και δεν τηρούν τις συμφωνίες που αφορούν την απόσυρση δυνάμεων και οπλισμού από την διαχωριστική γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης