Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Τριήμερο πένθος στο Μεξικό για τους 61 νεκρούς από το φονικό σεισμό - Πάνω από 260 οι μετασεισμοί

AFP: Τριήμερο πένθος στο Μεξικό για τους 61 νεκρούς από το φονικό σεισμό - Πάνω από 260 οι μετασεισμοί
Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει σημειωθεί στην Πολιτεία Οαχάκα η οποία θρηνεί 46 νεκρούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 μόνο στην πόλη Χουτσιτάν,
Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μεξικό κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, Pena Nieto, μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 ρίχτερ που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 200 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά.
Τα σωστικά συνεργεία, στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν ριχτεί στη μάχη με το χρόνο ώστε να καταφέρουν να ανασύρουν όσο περισσότερους ζωντανούς από τα ερείπια των κτιρίων.
Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει σημειωθεί στην Πολιτεία Οαχάκα η οποία θρηνεί 46 νεκρούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 μόνο στην πόλη Χουτσιτάν, όπου πολλά θύματα πιστεύεται ότι είναι ακόμη παγιδευμένα κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν.
Αυτοκίνητα θαμμένα σε σωρούς από συντρίμμια, πεσμένοι τοίχοι, υλικά μόνωσης, καλώδια, δέντρα παντού: η πόλη των 100.000 κατοίκων, την οποία περιβάλλουν βουνά γεμάτα τροπική βλάστηση, είναι αγνώριστη.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε τον συνάδελφό μας.
Ήταν δύο εκεί κάτω, σώσαμε τον έναν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δημοτικός αστυνομικός.
Ο πρόεδρος του Μεξικού Pena Nietο επιθεώρησε κατά τη διάρκεια μιας περιήγησής του με ελικόπτερο τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Οαχάκα, περιλαμβανομένης της Χουτσιτάν, και άκουσε το μεσημέρι τις αφηγήσεις κατοίκων της πόλης πριν πάει στην Τσιάπας.
Καταγράφηκαν πάνω από 260 μετασεισμοί χθες, ανέφερε αργότερα ο μεξικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας ότι παρά τον σεισμό, αεροδρόμια και λιμάνια λειτουργούν κανονικά.
Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές διαβεβαίωναν ότι διανέμεται βοήθεια στους σεισμοπαθείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος, που επισκέπτεται την Κολομβία, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν "για εκείνους που υπομένουν τις συνέπειες του σεισμού" και για τα θύματα του κυκλώνα Ίρμα, ο οποίος ταυτόχρονα έπληττε την Καραϊβική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης