Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έσπασε μετά από μήνες τη σιωπή της η Le Pen και παρουσιάζει ξανά το κόμμα της

Reuters: Έσπασε μετά από μήνες τη σιωπή της η Le Pen και παρουσιάζει ξανά το κόμμα της
Σε ομιλία της η επικεφαλής του FN δεν έκανε καμία αναφορά στο ευρώ, ασχολήθηκε επιδερμικά με την παγκοσμιοποίηση και επέκρινε τον ισλαμισμό και τη μετανάστευση
Η ακροδεξιά Marine Le Pen που αποτραβήχτηκε από το επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις δύο ήττες στις γαλλικές εκλογικές αναμετρήσεις, από το Σάββατο 9/9 διεκδικεί ξανά τον τίτλο της κύριας αντιπάλου του Emmanuel Macron, όπως μεταδίδει το Reuters.
Έρευνες έδειξαν ότι ενώ η Le Pen συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία του Εθνικού Μετώπου (FN), η εμφάνισή της στο debate κόντρα στον Macron και η αντιευρωπαϊκή ρητορική της έπληξαν την εικόνα της.
Αντίθετα, ο ακροαριστερός Melenchon και οι 17 βουλευτές του κόμματός του "Ανυπότακτη Γαλλία" ήταν οι κύριοι εκφραστές της αντιπολίτευσης στον Macron από τον Ιούνιο του 2017, ειδικά στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις και φαντάζουν ως οι κύριοι αντίπαλοί του.
Κατηγορώντας, όμως, τον Γάλλο πρόεδρο για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, τη μετανάστευση και την ασφάλεια, η Le Pen έκανε την επανεμφάνισή της με μία δημόσια ομιλία μετά από μήνες, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση για την ανεπαρκή αντίδρασή της στον τυφώνα Irma.
"Ο Macron αποδιοργανώνει όχι μόνο τους θεσμούς μας, αλλά και την κοινωνία, κάθε έναν από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών κανόνων" ανέφερε η επικεφαλής του FN.
H Le Pen έκανε επίθεση και στην "Ανυπότακτη Γαλλία", αποκαλώντας τον Melenchon και τους συνοδοιπόρους του "Ισλαμοτροτσκιστές", που υποστηρίζουν τους ξένους σε βάρος των Γάλλων πολιτών.
Επίσης κατηγόρησε και τη νέα σκληροπυρηνική ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, λέγοντας ότι μόλις εκλεγούν θα γίνουν μέρος του συστήματος.
"Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία εναλλακτική λύση" ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Pen, που αναγνωρίζει, βέβαια, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα της και την απογοήτευση από τα αποτελέσματα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Το FN έχει μόνο οκτώ βουλευτές και η Le Pen ισχυρίζεται ότι θα κάνει περιοδεία σε όλη τη Γαλλία για να συζητήσει με ψηφοφόρους τι πρέπει να αλλάξει στο κόμμα της.
Επιβεβαίωσε και την αλλαγή ονόματος του κόμματός της στις αρχές του 2018.
Στην ομιλία της είχε έναν διαφορετικό τόνο από τις προεκλογικές της συγκεντρώσεις, καθώς δεν έκανε καμία αναφορά στο ευρώ και ασχολήθηκε ελάχιστα και επιφανειακά με την παγκοσμιοποίηση.
Αντίθετα, έκανε σκληρή κριτική στον ισλαμισμό και τη μετανάστευση, δείχνοντας ότι επιστρέφει στις θεμελιώδεις απόψεις του κόμματός της και εγκαταλείπει την αντιευρωπαϊκή ρητορική, που αποδείχτηκε αντιδημοφιλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης