Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έλαβαν εντολή εκκένωσης των σπιτιών τους 6,3 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα λόγω του κυκλώνα Irma

ΗΠΑ: Έλαβαν εντολή εκκένωσης των σπιτιών τους 6,3 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα λόγω του κυκλώνα Irma
Εκτιμάται η άφιξη του κυκλώνα Irma στην Φλόριντα το πρωί της Κυριακής
Πάνω από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εκκενώσουν τις εστίες τους σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει εντός των επόμενων ωρών ο κυκλώνας Ίρμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη, οι υπηρεσίες διάσωσης της Φλόριντας (Division of Emergency Management) «εκτιμούν ότι 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας έλαβαν εντολή εκκένωσης», έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ.
Ήδη, περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ άλλοι έλαβαν μέτρα προφύλαξης, πριν από την αναμενόμενη άφιξη το πρωί της Κυριακής της Ίρμας, που στο πέρασμά της προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Καραϊβική.
Στο μεταξύ, ο κυκλώνας Ίρμα αποδυναμώθηκε σε κατηγορίας 3 κυκλώνα, αν και αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, όπως γνωστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων (NHC).
Τουλάχιστον 6 νεκροί λόγω του κυκλώνα στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη
Πάντως, ο κυκλώνας Ίρμα στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 6 άτομα στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, όπως έκαναν γνωστό σήμερα οι τοπικές αρχές.
 «Υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι» στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, επισήμανε σε ένα μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική κυβέρνηση, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν για την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ και καλώντας τους να «σπεύσουν σε καταφύγια το αργότερο έως το απόγευμα, καθώς αναμένουμε την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει καιρικές συνθήκες επιπέδου τροπικής καταιγίδας».
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών των Νήσων, έχουν προκύψει προβλήματα ασφαλείας «που σχετίζονται με λεηλασίες», ενώ από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης