Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου αποτελεί στοχευμένη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας

Αναστασιάδης: Ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου αποτελεί στοχευμένη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας
O Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης,  θα έχει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ
Mεθοδευμένη και στοχευμένη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας αποτελεί ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου,  δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει σε μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης  θα εκφράσει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι βασικές προϋποθέσεις που έθεσε ο κ.Guterres για ένα κανονικό κράτος.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας πρόσφατα γεγονότα και εξελίξεις στα Κατεχόμενα, ανέφερε ότι αυτό δεν είναι φαινόμενο που παρατηρήθηκε μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά, λέγοντας ότι τα τζαμιά δεν έχουν χτισθεί εν μία νυκτί.
Για το αν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντησή με τον γγ και τον Μ. Akinci, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η οποιαδήποτε συνάντηση πρέπει να έχει έναν στόχο, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει για εντυπωσιασμό ή για επικοινωνιακούς λόγους.
«Εάν οι ελληνοκυπριακές θέσεις βρουν ανταπόκριση στην τουρκοκυπριακή πλευρά, τότε υπάρχει στο μέλλον η προοπτική» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης