Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Δεν πρέπει να οδηγήσουμε το Brexit στο χάος - Η αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Davis (Βρετανία): Δεν πρέπει να οδηγήσουμε το Brexit στο χάος - Η αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός
Ο βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν αναπάντεχες αλλαγές στην νομοθεσία της χώρας μετά την έξοδο από την ΕΕ
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα (11/9) ο υπουργός Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου, David Davis, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να αποφευχθεί μία χαοτική έξοδος από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του Davis αφορούν τη σημερινή ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου, με το νέο νομοσχέδιο που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση να αντιγράφει σε μεγάλο βαθμό το δίκαιο της ΕΕ, ώστε να εξασφαλίσει παρόμοιο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
«Η ψήφος κατά του νομοσχεδίου αποτελεί μία ψήφο για μία χαοτική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του βρετανού υπουργού, αναφορικά με τη σοβαρότερη δοκιμασία που αντιμετωπίζει η Theresa May μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι επιχειρήσεις χρειάζονται διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξουν μη αναμενόμενες αλλαγές στους νόμους μας μετά την ημέρα εξόδου, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που παρέχει το νομοσχέδιο».
«Χωρίς αυτό το νομοσχέδιο, θα οδεύαμε σε μία αβεβαιότητα που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», καταλήγει ο Davis.
Σημειώνεται ότι ενδεχόμενη απόρριψη του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα της την May, η οποία έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με έντονη αμφισβήτιση αναφορικά με το μέλλον της ως πολιτικός ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης