Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Irma - Κέρδη 1% για τον Nasdaq

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Irma - Κέρδη 1% για τον Nasdaq
Η Irma υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 20-40 δισ. δολάρια
Με ισχυρά κέρδη άνοιξε σήμερα (11/9/2017) η Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες γύρω από τον τυφώνα Irma, αλλά και την ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Δύσης.
Η Irma, που είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει τον Ατλαντικό, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, αφήνοντας πίσω της 4 εκατ. νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ωστόσο, το εκτιμώμενο κόστος της στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 20-40 δισ. δολάρια, προσφέροντας ώθηση στις μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,77%, στις
21.966,66 μονάδες, ο S&P 500, σημείωνε κέρδη 0,71% και κινείτο στις 2.478,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,88% υψηλότερα, στις 6.415,85 μονάδες.



Εν τω μεταξύ, αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι τυφώνες Harvey και Irma αναμένεται να δώσουν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ακόμα περισσότερους λόγους για να διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια για το υπόλοιπο του 2017, κάτι που προσφέρει περαιτέρω ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του γ’ τριμήνου του 2017 κατά 0,8%, λόγω του τυφώνα Harvey, που «χτύπησε» το Τέξας και τη Λουιζιάνα.
Η υποχώρηση των ανησυχιών για τη Βόρεια Κορέα επηρέασε επίσης θετικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απείχε από μια νέα εκτόξευση πυραύλου κατά την επέτειο της ημέρας ιδρύσεώς της, την Κυριακή (10/9), κάτι για το οποίο είχαν προετοιμαστεί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.
Ωστόσο, παραμένει ερώτημα πώς θα απαντήσει η Βόρεια Κορέα στις κυρώσεις που θα επιβάλει στο καθεστώς του Kim Jong Un ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, το οποίου το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να ψηφίσει σήμερα πάνω σε ένα προσχέδιο των ΗΠΑ.
Η Βόρεια Κορέα απηύθυνε σήμερα σκληρή προειδοποίηση απέναντι στις ΗΠΑ, με αφορμή την επερχόμενη ψηφοφορία του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τις προσπάθειές της να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, η πλευρά του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Πιονγκγιάνγκ «έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει το υπερ-ισχυρό πυρηνικό όπλο ως μέσο αποτροπής των ολοένα αυξανόμενων εχθρικών κινήσεων και πυρηνικών απειλών των ΗΠΑ και την εξουδετέρωση του κινδύνου πυρηνικού πολέμου που επικρατεί στην περιοχή».
Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, παύση των βασικών εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και επιβολή οικονομικών και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στον ηγέτης της χώρας, Kim Jong Un, έχει απορριφθεί τόσο από τη Ρωσία όσο και από της Κίνα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεταβλητότητα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφαν από νωρίς, εν μέσω των ανησυχιών ότι ο τυφώνας Irma θα μπορούσε να επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,8%, στα 47,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,2% χαμηλότερα, στα 53 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης