Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι διευκρινήσεις της Κίνας για τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα προκαλούν αμηχανία στην αγορά των νομισμάτων

Οι διευκρινήσεις της Κίνας για τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα προκαλούν αμηχανία στην αγορά των νομισμάτων
Οι ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν προσεκτικά την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων τον Ιανουάριο του 2017 και έκτοτε έχουν εκδώσει μια σειρά κανόνων
Οι διευκρινήσεις της κυβέρνησης της Κίνας για τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, μετά από όλο και περισσότερες αναφορές των ΜΜΕ, ότι το Πεκίνο σκοπεύει να απαγορεύσει την εμπορία εικονικών νομισμάτων στα εγχώρια χρηματιστήρια, έχει προκαλέσει αμηχανία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Πηγές επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Κίνα σχεδίαζε να απαγορεύσει τις ανταλλαγές που επέτρεπαν την εμπορία εικονικών νομισμάτων.
Η Κίνα είχε σημαντική άνοδο στις συναλλαγές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς έχοντας επιτρέψει στους χρήστες να διεξάγουν δωρεάν συναλλαγές, προσέλκυσε επενδυτές και κερδοσκόπους, που αύξησαν τη ζήτηση και ενθάρρυναν τον όγκο συναλλαγών.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν προσεκτικά την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων τον Ιανουάριο του 2017 και έκτοτε έχουν εκδώσει μια σειρά κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής τελών για τις ανταλλαγές και την απαίτηση να ενισχύσουν τον έλεγχο της ταυτότητας των πελατών.
Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα προχώρησε στην απαγόρευση των λεγόμενων «αρχικών προσφορών κερμάτων» ή στην πρακτική της δημιουργίας και πώλησης ψηφιακών νομισμάτων σε επενδυτές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης