Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Schaeuble και Macron μπορούν να εργαστούν πιο στενά για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Regling (ESM): Schaeuble και Macron μπορούν να εργαστούν πιο στενά για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Εάν ο Schaeuble διατηρήσει τα καθήκοντα του, θα εργαστεί πολύ στενά με τον Macron για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου
Την εκτίμηση ότι μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές υπάρχει περισσότερο πρόσφορο έδαφος μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας επεσήμανε ο επικεφαλής Klaus Regling επικεφαλής του ESM.
«Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει περισσότερη καλή θέληση και στις δυο πλευρές απ' ό,τι έχουν δει εδώ και καιρό» δήλωσε στο CNBC, αναφερόμενος στις μακροχρόνιες διαφορές μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για την ΕΕ.
«Ο πρόεδρος Macron έχει αναφερθεί στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο περισσότερες φορές και από τη γερμανική κυβέρνηση.
Έτσι, ως προς αυτό, βλέπω μια αρκετά εύκολη συναίνεση» επεσήμανε επίσης.
Σημειώνεται πως ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείου θα αναλάμβανε κάποιες εξουσίες από τον ESM, που παρέχει προγράμματα χρηματοοικονομικής βοήθειας σε κράτη μέλη της ευρωζώνης αλλά και μια σειρά προγραμμάτων διάσωσης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Regling οι γερμανικές εκλογές θα έχουν ξεκάθαρες συνέπειες στα σχέδια της ΕΕ για περαιτέρω ολοκλήρωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, διατηρήσει τα καθήκοντα του, θα εργαστεί πολύ στενά με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που και από τις δύο πλευρές θεωρείται ως πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διαχείριση των κρίσεων της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης