Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η έκτακτη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα

tags :
Schaeuble: Η έκτακτη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει εμπιστοσύνη στον Draghi, ενώ είναι αισιόδοξος για την πορεία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας
Η έκτακτη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB) δεν είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Suedkurier», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν σήμερα (12/9/2017).
Ωστόσο, ο Schaeuble δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ενώ είναι βασικά αισιόδοξος για την πορεία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο Draghi είχε δηλώσει μετά από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη (7/9) ότι η ισχύς του ευρώ επιβαρύνει ήδη τον πληθωρισμό και θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, όταν θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το 2018.
«Ο Mario Draghi δήλωσε ότι η συνεδρίαση του Οκτωβρίου θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο της σχετικά σημαντικής ανόδου του ευρώ και στη συνέχεια θα λάβει αποφάσεις.
Είμαι βασικά αισιόδοξος», δήλωσε ο Schaeuble σε μια συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο (13/9).
«Ξέρετε ότι εδώ και καιρό είχα την άποψη ότι είναι καιρός να ξεκινήσει η έξοδος.
Δεν θεωρώ την έκτακτη νομισματική πολιτική ως βιώσιμη μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης