Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Προετοιμασμένες για «μη συμφωνία» για Brexit οι τελωνειακές αρχές της χώρας

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Προετοιμασμένες για «μη συμφωνία» για Brexit οι τελωνειακές αρχές της χώρας
Στις 22 Νοεμβρίου 2017 η παράδοση του ετήσιου προϋπολογισμού, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Οι βρετανικές τελωνειακές αρχές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ε.Ε. για μια ομαλή αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (12/9/2017) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
«Η (Υπηρεσία Τελωνείων) HMRC προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ άλλων και για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Hammond στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του βρετανικού ανώτατου νομοθετικού σώματος.
«Αναγνωρίζουμε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ απαιτητικά και, σε ένα σενάριο μη συμφωνίας, δεν θα είναι έτοιμα όλα όσα θέλουμε από την πρώτη ημέρα.
Αλλά θα έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα σε ισχύ από την πρώτη μέρα, έχω αυτή τη διαβεβαίωση από την HMRC», πρόσθεσε ο Hammond.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον πιο ομαλό τελωνειακό διακανονισμό στο πλαίσιο της υπό διαπραγμάτευση εξόδου από την Ε.Ε., η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.
Παράλληλα, ο Hammond δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι δυνατή η εναρμόνιση των τελωνειακών διαδικασιών κατά την περίοδο μετάβασης «χωρίς τριβές για το εμπόριο», ενώ επεσήμανε ότι θα ήθελε να διαπραγματευτεί εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου αλλά όχι να τις εφαρμόσει.
O Hammond δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία θα παραδώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της στις 22 Νοεμβρίου 2017.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι βασικά σε καλή φόρμα, ενώ δήλωσε ότι αναπόφευκτα έχει επισκιαστεί από την αβεβαιότητα γύρω από τις συνομιλίες για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης