Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα χαρακτηρίσει την Τουρκία ως χώρα υψηλού κινδύνου

tags :
Η Γερμανία θα χαρακτηρίσει την Τουρκία ως χώρα υψηλού κινδύνου
Η λίστα αυτή περιλαμβάνει προς το παρόν την Κίνα, τη Ρωσία, το Πακιστάν, τη Βόρεια Κορέα, μαζί με 26 ακόμα χώρες
Την Τουρκία ως χώρα υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, εξετάζει να χαρακτηρίσει η κυβέρνηση της Γερμανίας, τη γείτονα χώρα.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξε πως το ζήτημα είναι υπό εξέταση για το αν η Τουρκία θα μπει στη λίστα αυτή, που περιλαμβάνει προς το παρόν την Κίνα, τη Ρωσία, το Πακιστάν, τη Βόρεια Κορέα, μαζί με 26 ακόμα χώρες.
«Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει αν θα προσθέσει την Τουρκία στον κατάλογο», τόνισε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.
Κάποιες γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζουν ότι η Τουρκία πρέπει να θεωρείται περισσότερο εχθρός, παρά σύμμαχος και καλούν για την επέκταση της παρακολούθησης από τις υπηρεσίες πληροφοριών των τουρκικών δραστηριοτήτων, στη μάχη ενάντια σε ισλαμιστικές οργανώσεις, τόνισαν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Κάποιες υπηρεσίες επίσης προειδοποίησαν τους πρόσφατους μήνες τους εργαζομένους τους για τους κινδύνους που θέτει ένα ταξίδι στην Τουρκία, ενώ προειδοποίησαν άλλους να μην ταξιδεύουν εκεί για διακοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης