Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: O Juncker παροτρύνει τους ηγέτες να μεταρρυθμίσουν την Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές

FT: O Juncker παροτρύνει τους ηγέτες να μεταρρυθμίσουν την Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές
O Juncker κάλεσε τους ηγέτες να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις προς την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης
Να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο ευκαιρίας» 12-18 μηνών, το οποίο θα ανοίξει μετά τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σύμφωνα με τους Financial Times ο Juncker με την ετήσια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάλεσε τους ηγέτες να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις προς την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σκιαγράφησε την εμπορική πολιτική, την πολιτική για την ασφάλεια και τη μετανάστευση,  παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.
Η επέκταση του χώρου Σένγκεν και ο κατάλογος των χωρών που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα, συμπεριλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των προτεραιοτήτων του.
Οι Βρυξέλλες κοιτάζουν πέρα από τις γερμανικές εκλογές, ελπίζοντας ότι το τέλος της εκστρατείας θα διευκολύνει τους ηγέτες να επικεντρωθούν σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ.
O Juncker υποσχέθηκε μια ανανεωμένη εμπορική πολιτική, τονίζοντας ότι οι χώρες "βρίσκονται σε αναμονή" για να ασχοληθούν με το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης