Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Υποχώρησε κατά 720 χιλ. ημερησίως η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο 2017 - Στα 97,7 εκατ. βαρέλια

IEA: Υποχώρησε κατά 720 χιλ. ημερησίως η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο 2017 - Στα 97,7 εκατ. βαρέλια
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την πτώση στον τυφώνα Harvey που έπληξε τις ΗΠΑ
Την πρώτη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών κατέγραψε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/9) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τυφώνα Harvey ο οποίος έπληξε τον περασμένο μήνα τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΙΕΑ, η παραγωγή πετρελαίου υποχώρησε κατά 720 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, στα 97,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά.
Ωστόσο, ο ημερήσιος όγκος παραγωγής παρέμεινε αυξημένος κατά 1,2 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Όπως αναφέρει η μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, ο τυφώνας Harvey, ο οποίος έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, οδήγησε σε μείωση της εγχώριας παραγωγής κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως, όγκος ο οποίος αναμένεται να ανέλθει στα 300 χιλ. βαρέλια τον Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές του ΟΠΕΚ, ο IEA ανέφερε πτώση κατά 210 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,67 εκατ. βαρέλια, εξαιτίας τόσο των νέων πολιτικών αναταραχών στη Λιβύη, όσο και της υψηλότερης συμμόρφωσης των μελών απέναντι στη συμφωνάι του Νοεμβρίου.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αύξησει τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2017, στα 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης