Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, μετά τα ιστορικά υψηλά - Σε αναζήτηση καταλυτών οι επενδυτές

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall Street, μετά τα ιστορικά υψηλά - Σε αναζήτηση καταλυτών οι επενδυτές
Απογοήτευση επενδυτών από τη χθεσινή παρουσίαση των νέων προϊόντων από την Apple
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (13/9/2017) η Wall Street, μία ημέρα αφότου και οι τρεις δείκτες τερμάτισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να αναζητούν εκείνους τους καταλύτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα ώθηση στο πρόσφατο ράλι.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,03%, στις 22.111,97 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,11% και κινείτο στις 2.493,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,20% χαμηλότερα, στις 6.441,26 μονάδες.
Χθες (12/9), οι τρεις κύριοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα ρεκόρ, καθώς οι τραπεζικές μετοχές διεύρυναν το ράλι τους, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, που εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κάλεσε, εν τω μεταξύ, το Κογκρέσο να προχωρήσει με τη φορολογική μεταρρύθμιση, λέγοντας στο Twitter ότι «το μεγαλύτερο πακέτο φορολογικών περικοπών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της χώρας μας θα ξεκινήσει σύντομα».
Οι ελπίδες για τη φορολογική μεταρρύθμιση αποτέλεσαν έναν από τους κύριους καταλύτες για τη χρηματιστηριακή αγορά μετά την εκλογή του Trump, με την αγοραία αξία του S&P 500 να ενισχύεται την εν λόγω περίοδο κατά περισσότερο από 2 τρισ. δολάρια.
Ωστόσο, οι προσδοκίες μειώθηκαν μετά τις εκλογές, καθώς η κυβέρνηση Trump βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων μεταξύ των κομμάτων και μιας αποτυχημένης προσπάθειας αναδιάρθρωσης της υγειονομικής περίθαλψης.
Οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στις αρχές της εβδομάδας στήριξη στην υποχώρηση των ανησυχιών γύρω από τη Βόρεια Κορέα και τον τυφώνα Irma, που προκάλεσε μικρότερες ζημίες από τις αναμενόμενες, προσφέροντας ώθηση στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τη χθεσινή παρουσίαση των νέων προϊόντων από την Apple, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το πότε το πολυαναμενόμενο iPhoneX θα διατεθεί προς πώληση στα καταστήματα.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί σήμερα κατά 1%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αμερικανικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο του 2017, έναντι των προσδοκιών για άνοδο κατά 0,3%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ανακάμπτοντας από την πτώση που κατέγραψε κατά την έναρξη της ημέρας, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανέφερε ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου υποχώρησε για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Περί τις 16:45, το αργό ενισχυόταν κατά 0,8%, στα 48,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στα 54,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης