Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελεύθερη πτώση» 14,6% για τη μετοχή της Equifax – Επί ποδός μηνύσεις για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων

tags :
«Ελεύθερη πτώση» 14,6% για τη μετοχή της Equifax – Επί ποδός μηνύσεις για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων
Η Equifax κατηγορείται για αδικαιολόγητα απρόσεκτο χειρισμό των απόρρητων στοιχείων, τα οποία διέρρευσαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση
Τεράστια πτώση κατέγραψε σήμερα (13 Σεπτεμβρίου 2017) η μετοχή της Equifax στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στα 98,99 δολάρια (στα 13,1 δισ. η κεφαλαιοποίηση), τιμή συρρικνωμένη κατά 14,6% σε ημερήσια βάση.
Η κατρακύλα ήρθε μετα την είδηση πως η πολιτεία της Μασσαχουσέτης ετοιμάζει μήνυση για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων (ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης κλπ) 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, την περασμένη εβδομάδα.
Η Equifax, ένας οργανισμός που φροντίζει για την προστασία των προσωπικών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορείται από ιδιώτες αλλά και δημόσιους οργανισμούς για αδικαιολόγητα απρόσεκτο χειρισμό των απόρρητων στοιχείων, τα οποία διέρρευσαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση αγνώστων hackers.



Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, η Equifax έπρεπε να γνωρίζει ότι η αποτυχία να διατηρηθούν οι επαρκείς τεχνολογικές διασφαλίσεις, θα είχε τελικά ως αποτέλεσμα μαζική παραβίαση των δεδομένων.
Επί αυτού, έπρεπε να έχει αυξήσει σημαντικά το ποσό των χρημάτων που δαπανάται για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.
Η υπόθεση υποβλήθηκε στη Δικαιοσύνη από την εταιρία Olsen Daines PC μαζί με την Geragos & Geragos, ένα δικηγορικό γραφείο διασημοτήτων.
Οι συνολικές αποζημιώσεις ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 70 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης