Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η Volkswagen ανακαλεί 4,9 εκατ. οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Κίνα: Η Volkswagen ανακαλεί 4,9 εκατ. οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων
Η γερμανική εταιρεία δε διευκρίνησε την ακριβή ημερομηνία που θα ξεκινήσει η μαζική ανάκληση των σχετικών οχημάτων
Σε νέο κύκλο ανάκλησης οχημάτων από την αγορά της Κίνας προχωράει η Volkswagen, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/9) η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, λόγω πιθανών προβλημάτων που ενδέχεται να υφίστανται με τους αερόσακους.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Volkswagen, η σχετική απόφαση λήφθηκε έπειτα από συμβουλές της κινεζικής αρχής ασφάλειας σχετικά με τους αερόσακους που κατασκευάζει η Takata, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό εξαιτίας ορισμένων ελαττωματικών της αερόσακων.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η ανάκληση θα αφορά οχήματα που παράγονται εγχώρια από τις εταιρείες FAW-VW, SAIC-VW και FAW-Audi, καθώς και ορισμένα εισαγόμενα μοντέλα Volkswagen, Audi, Seat και Skoda, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία που θα ξεκινήσει η μαζική ανάκληση των σχετικών οχημάτων.
Μάλιστα, η σχετική είδηση έρχεται μόλις δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση για ανάκληση 1,8 εκατ. οχημάτων από την Κίνα λόγω ελλαττωματικής αντλίας καυσίμου, με τη χρονολογία κατασκευής των οχημάτων να αφορά το διάστημα 2007 με 2015.
Σημειώνεται ότι η Volkswagen πούλησε σχεδόν 3 εκατ. οχήματα στην Κίνα το 2016, έχοντας έσοδα 4,96 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μία από της σημαντικότερες αγορές της γερμανικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης