Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017 - Κοντά στο στόχο του 2% της Fed

ΗΠΑ: Στο 1,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017 - Κοντά στο στόχο του 2% της Fed
Ο ωριαίος μισθός των αμερικανών πολιτών υποχώρησε κατά -0,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους
Στο 1,9% σκαρφάλωσε ο ατήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/9) επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, με τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Μάλιστα, τα νέα στοιχεία βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο του 2% που έχει θέσει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι οι τιμές καυσίμων δε θα υποχωρήσουν άμεσα, εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,4% γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 0,3%.
Ωστόσο, εξαιρουμένων των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα, ο βασικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος σε ετήσια βάση, στο 1,7% την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος περιρίστηκε στο 0,2%.
Σε ότι αφορά τους ωριαίους μισθούς των αμερικανών πολιτών, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 0,3% ενώ το προηγούμενο έτος η ωριαία αμοιβή είχει αυξηθεί κατά 0,6%.
Σημειώνεται ότι ο χαμηλός ρυθμός πληθωρισμού, παρά τη σφυχτή αγορά εργασίας τα προηγούμενα χρόνια έχει προκαλέσει σύγχυση στη Federal Reserve, η οποία δε φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις εντός του έτους, προτού αυξήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης