Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Φλόριντα ο Trump για να εκτιμήσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τον τυφώνα Irma

Στη Φλόριντα ο Trump για να εκτιμήσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τον τυφώνα Irma
Έπειτα από μια σύσκεψη που διεξήχθη στο Φορτ Μάγιερς με επίκεντρο τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέφθηκε το Ναπλς για να συναντηθεί με πληγέντες
Τη Φλόριντα επισκέφτηκε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών που άφησε πίσω του μετά το καταστροφικό πέρασμα του ο τυφώνας Irma.
Η αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου παραμένει η πρώτη προτεραιότητα, στην πολιτεία, καθώς ακόμα εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,
τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα, σύμφωνα με την Αρχή Συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης των ΗΠΑ.
«Είδαμε το τοπίο της καταστροφής και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις αφίχθη στο Φορτ Μάγιερς, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, της πλέον πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Trump εξήρε το «απίστευτο» έργο των τοπικών αρχών για την επιδιόρθωση των ζημιών, ιδίως τους εργαζόμενους στις εταιρείες διαχείρισης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος «που ήλθαν από κάθε γωνιά της χώρας» για να αποκαταστήσουν το δίκτυο.
«Το ηλεκτρικό ρεύμα επανέρχεται, συντομότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, νωρίτερα από τις εβδομάδες που προβλεπόταν», σημείωσε ο Trump.
Έπειτα από μια σύσκεψη που διεξήχθη στο Φορτ Μάγιερς με επίκεντρο τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέφθηκε το Ναπλς για να συναντηθεί με πληγέντες, ενώ συνοδευόταν από τη σύζυγό του Melania Trump και τον αντιπρόεδρο Mike Pence.
«Όταν σκέφτεται κανείς την απίστευτη ισχύ του τυφώνα σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που δυστυχώς χάθηκαν, πρόκειται για έναν τόσο μικρό αριθμό» τόνισε ο Donald Trump.
«Χιλιάδες άνθρωποι ενδεχομένως θα είχαν χάσει την ζωή τους και ο αριθμός είναι πολύ μικρός, κάτι που οφείλεται σε εσάς» τόνισε απευθυνόμενους σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Ο απολογισμός των νεκρών από τον Irma ανήλθε σήμερα στους 81, εκ των οποίων οι 38 στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης