Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα 15/9 εκπνέει το περιθώριο υποβολής προσφορών για την εξαγορά της Air Berlin

Σήμερα 15/9 εκπνέει το περιθώριο υποβολής προσφορών για την εξαγορά της Air Berlin
Πηγές ανέφεραν ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών της Παρασκευής δεν θα είναι τελεσίδικη κι ότι όσες προσφορές γίνουν τις επόμενες μέρες θα λαμβάνονται υπόψη
Η Lufthansa και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι έχουν υποβάλει προσφορά για τηνεξαγορά της Air Berlin, καθώς σήμερα15 Σεπτεμβρίου 2017 λήγει το περιθώριο υποβολής, με τους διαχειριστές να αναζητούν επενδυτές για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας.
Οι περισσότεροι επενδυτές φαίνεται να ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα 140 αεροσκάφη του αερομεταφορέα αντί να αναλάβουν ολόκληρη την επιχείρηση.
Η Air Berlin, η οποία απασχολεί περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, υπέβαλε αίτηση πτώχευση τον Αύγουστο του 2017, μετά την απόφαση της Etihad Airways που ήταν ο κύριος μέτοχος να αποχωρήσει μετά από χρόνια ζημιών.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δάνεισε τον περασμένο μήνα στην Air Berlin 150 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να εκτελέσει τις πτήσεις της.
"Η τρέχουσα κατάσταση είναι ότι σήμερα έχουμε λάβει αρκετές προσφορές τις οποίες θα πρέπει να αξιολογήσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια", δήλωσε εκπρόσωπος της Air Berlin, αρνούμενος να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πηγές ανέφεραν ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών της Παρασκευής δεν θα είναι τελεσίδικη κι ότι όσες προσφορές γίνουν τις επόμενες μέρες θα λαμβάνονται υπόψη.
Η Lufthansa έκανε μια προσφορά για κάποια τμήματα της Air Berlin.
Η Lufthansa προσφέρει ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ για 90 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της αυστριακής μονάδας Niki και 38 αεροσκάφη που έχει ήδη μισθώσει από την Air Berlin.
Η easyJet της Βρετανίας ενδιαφέρεται για 40 αεροπλάνα, σύμφωνα με πηγές.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Niki Lauda, δήλωσε ότι θα υποβάλει κοινή προσφορά με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, μέρος της εταιρείας διακοπών Thomas Cook.
Ο Lauda είπε ότι θα έκανε μια προσφορά αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη Niki, μια αεροπορική εταιρεία η οποία κάποτε ήταν ιδιοκτησίας του, και 17 αεροσκάφη της Air Berlin.
Η γερμανική επιχείρηση logistics Zeitfracht δήλωσε ότι ήθλε να αγοράσει την πλατφόρμα φόρτισης εμπορευμάτων της Air Berlin, την επιχείρηση συντήρησης της και την περιφερειακή μονάδα LGW, η οποία εκμεταλλεύεται 20 αεροσκάφη Bombardier
Ο επενδυτής Hans Rudolf Woehrl και η LinkGlobal Logistics της Κίνας εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον.
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη (14/9) ότι ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας EnBW), Utz Claassen, είχε διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την Air Berlin και είχε δεσμευτεί για επιπλέον ρευστότητα 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Μια τελική απόφαση σχετικά με τους αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία έχει μετατεθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, την επομένη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας και τέσσερις ημέρες αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί.
Η γερμανική ένωση Verdi, η οποία, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεύει το πλήρωμα καμπίνας, επέκρινε την απόφαση των διαχειριστών να καθυστερήσουν την ανακοίνωση.
"Η αναβολή αυτή είναι εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι επιθυμούν να παρθεί μία απόφαση για τη δουλειά τους και το μέλλον τους", δήλωσε η κ. Christine Behle, μέλος της ένωσης Verdi, σε δήλωση την Παρασκευή.
Η Air Berlin αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα μετά από διαμαρτυρία των πιλότων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης