Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook αποκλείει την προβολή διαφημίσεων σε χρήστες που χρησιμοποιούν ρητορική μίσους

tags :
Το Facebook αποκλείει την προβολή διαφημίσεων σε χρήστες που χρησιμοποιούν ρητορική μίσους
Το Facebook εξήγησε ότι οι κατηγορίες αφορούσαν ένα μικρό ποσοστό ατόμων που απαντούσαν με προσβλητικές αναρτήσεις στα τμήματα εκπαίδευσης και εργοδοσίας των προφίλ τους
Σε αποκλεισμό διαφημίσεων από συγκεκριμένους χρήστες προχώρησε το Facebook, μετά από δημοσίευμα ιστοσελίδας, που αποκάλυψε πως το σύστημα ελέγχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επέτρεψε να σταλθούν διαφημίσεις σε προφίλ χρηστών που αναρτούσαν αντισημιτικά μηνύματα.
Μετά το δημοσίευμα το Facebook απέκλεισε αυτόματα τις διαφημίσεις από σχεδόν 2.300 χρήστες.
"Τα κοινωνικά μας πρότυπα, απαγορεύουν αυστηρά την επίθεση σε ανθρώπους με βάση τα χαρακτηριστικά τους, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας και απαγορεύουμε στους διαφημιστές να κάνουν διακρίσεις εναντίον ανθρώπων που βασίζονται στη θρησκεία και άλλα χαρακτηριστικά", ανέφερε η εταιρεία.
Το Facebook εξήγησε ότι οι κατηγορίες αφορούσαν ένα μικρό ποσοστό ατόμων που απαντούσαν με προσβλητικές αναρτήσεις στα τμήματα εκπαίδευσης και εργοδοσίας των προφίλ τους.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων σε αυτά τα τμήματα ήταν εξαιρετικά χαμηλός και έτσι σε αυτές οι ρητορικές στόχευαν σε ένα εξαιρετικά μικρό αριθμό ανθρώπων.
Το Facebook επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να αναφέρουν τυχόν ακατάλληλα πεδία στόχευσης, απευθείας στο τμήμα διαφημίσεων ή μέσω του Κέντρου βοήθειας.
Το διαφημιστικό τμήμα του Facebook έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο πρόσφατα, αφού αποκάλυψε ότι είχε ανακαλύψει ότι διαφημίσεις ύψους 100.000 δολαρίων, τοποθετήθηκαν στην πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των 2016 από "μη πιστοποιημένους" λογαριασμούς που φαίνονταν να είναι συνδεδεμένοι με τη Ρωσία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης